Zonnebanken

Relaxen

Zonnebanken

Lekker in je vel met vitamine D!
Een zonnebankkuurtje op z'n tijd is nooit verkeerd. In de zomer is je bleke huid met een 'basis-tan' meer beschermd dan de bleke (kantoor-)huid. Volgens onderzoek van Harvard Health Publishing, is het in de zon gaan met een 'basis-tan' gelijk aan het dragen van een zonnebrandcrème met factor 4. Dit betekent dat voordat je huid verbrand, deze maximaal 4 keer meer aan de zon kan worden blootgesteld. Let op dat dit natuurlijk geen vervanging is voor zonnebrand. Goed blijven smeren dus! In de winter geeft een zonnebankkuurtje juist een goede opkikker! Een dosis vitamine D kan net een steuntje in de rug zijn om lekker in je vel te blijven zitten. Sauna Swoll beschikt over Ergoline snelbruiners, waarvan je de gezichtsbruiner en de ventilatoren zelf kunt instellen.

Rainbow lampen
Onze zonnebanken zijn voorzien van speciale Rainbow lampen. Deze genereren 4 soorten licht, met elk een ander effect op lichaam en geest.

  • groen licht verzacht en regenereert de huid en zorgt voor verlichting van pigment- en ouderdomsvlekken. 
  • Rood licht zorgt voor een balancerend en verstevigend effect. Het bevorderd de bloedsomloop en stimuleert de productie van collageen. 
  • Blauw licht vitaliseert het uiterlijk van de huid en heeft een antibacterieel en ontstekingsremmend effect. Daarnaast stimuleert dit licht de zuurstofbalans. 
  • Geel licht heeft een beetje van alles en stimuleert met name de vitamine D-productie. 


Daarnaast zijn deze verschillende soorten licht te vergelijken met kleurensauna's en het effect hiervan op onze geest. Blauw licht zorgt voor positieve energie en staat voor harmonie en tevredenheid. Groen licht wordt ook wel het "wellnesslicht" genoemd en staat voor kalmerend en ontspannend. Rood licht, of beautylicht, staat voor energie en vitaliteit. Tot slot staat geel licht voor het plezier van de zon en brengt vreugde en geluksgevoelens. 

Ben je een echte zonaanbidder? Vraag naar onze zonnebankkaart bij de receptie. Ook is het mogelijk om, zonder dat je gebruik maakt van onze sauna faciliteiten, van onze snelbruiners te genieten. Je hoeft voor onze zonnebanken niet te reserveren  


Prijzen

8 minuten -   €8,95  
10 minuten - €10,95  
12 minuten -   €12,95  

Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari t/m 31 december. Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.