Medisch

Ons deskundige team is alert op het juiste gebruik van Sauna Swoll. Het verwarmen en verkoelen van je lichaam moet volgens een bepaalde routing verlopen om positief bij te dragen aan uw gezondheid.

Wist je dat...

  • Je huid sneller opwarmt (naar 42 graden) dan je interne lichaamstemperatuur (stijging van 1 tot 2 graden). Dit is de reden dat u gaat zweten. Je lichaam wil de huid verkoelen door de temperatuurstijging tegen te gaan.
  • Je hartslag kan in de sauna verdubbelen. Dit komt overeen met een verhoging van de hartprestatie tijdens een fikse wandeling. Saunagebruik is veilig voor de meeste hartpatiënten. Overleg bij twijfel van tevoren met je arts.
  • Het vochtverlies na een saunabeurt is ongeveer 0,5 tot 1 liter.
  • Sauna heeft invloed op uw hormoonhuishouding. Je ervaart een verminderd pijngevoel, een verhoogde alertheid en een lichte euforie.


Kinderen
Sauna Swoll raadt het af om met kinderen jonger dan 2 jaar naar de sauna te gaan. Vanaf 4-5 jaar is het geen enkel probleem. Een kind moet wel altijd vergezeld worden door een volwassene en mag aanwezig zijn tot 19:00 uur. 

Op leeftijd 
Wie een regelmatige saunagebruiker is, doet er juist goed aan deze gewoonte door te zetten na zijn/haar 60ste. Boven de 60 jaar en nog nooit eerder in een sauna geweest? Bespreek uw première eerst met je arts.

Zwangerschap 
Wij raden zwangere vrouwen aan te luisteren naar hun eigen lichaam. Recente onderzoeken laten zien dat bij een normale zwangerschap de sauna geen enkel negatieve invloed heeft op moeder en kind. Vanaf maand 8 raden wij u het gebruik van de sauna af. Ons deskundige team staat klaar als je vragen hebt.

Wel wordt het gebruik van bubbelbad afgeraden, omdat dit weeën zou kunnen opwekken. Daarnaast raden wij het gebruik van de zonnebanken tijdens je zwangerschap ook af.  

Daarnaast raden wij het af om gedurende het eerste trimester een (zwangerschaps-)massage te nemen. Dit kan schadelijk zijn voor je baby door het vrijkomen van afvalstoffen. Vanaf het tweede trimester is dit geen enkel probleem.