Kom heerlijk ontspannen in de gezelligste sauna van Zwolle. Sauna Swoll is een echt familiebedrijf en dat merk je in alles!

Even helemaal niets moeten, een moment voor jezelf en ultieme ontspanning.. Sauna Swoll is een echt familiebedrijf en dat merk je in alles! Al vanaf een warm welkom bij de receptie is de persoonlijke aandacht voelbaar. Voor iedere gast een zo aangenaam mogelijk saunabezoek: je voelt je onmiddellijk thuis in Sauna Swoll.

We zetten elke dag alles op alles om jou compleet in de watten te leggen!
Esther

'Aangenaam' kennismaken

Vandaag de dag word u welkom geheten door dochters Minoes en Esther. Samen met Tiemen (de man van Minoes) hebben zij het stokje van hun ouders overgenomen in 1999. De moderne saunafaciliteiten, de duurzame manier van opwarmen en het milieubewuste watergebruik zijn voorbeelden van hun innovatieve, positieve invloed op Sauna Swoll, onder meer bij de grote verbouwing in 2012. De hieruit voortvloeiende Engelse landschapstuin met unieke zwemvijver en bijzondere flora is dan ook een ware eyecatcher. Ontdek, beleef en voel het zelf… Tijd voor een rondje sauna!

Sauna Swoll; een familiekroniek

Sauna Swoll is zo Zwols als maar kan! Oprichters Gerrit en Willy, startten als ware pioniers al in 1972 een kleinschalige sauna, aan de bekende Van Karnebeekstraat. Zwolle, de oude Hanzestad, kenmerkte zich toen al door ijverige inwoners en bloeiende handel. Na gedane arbeid was het bij Sauna Swoll dan ook goed rusten. De sauna bleek dusdanig in de smaak te vallen, dat Gerrit en Willy in 1978 een grote boerderij kochten in het weelderige, groene achterland van Zwolle. Een bijzonder mooie plek, waar hedendaags nog steeds Sauna Swoll gevestigd is.

DUURZAME KEUZES

Familiebedrijven staan bekend om hun duurzame keuzes. Zij zijn het immers gewend om ook aan de generaties na hen te denken. Zo ook Sauna Swoll. We verwarmen het water en de ruimtes door een houtpelletketel. Hierdoor stoten wij veel minder CO2-uit. Al onze baden zijn gevuld met bronwater uit de grond. Wij gebruiken voor de baden geen water dat geschikt is voor drinkwater. Daarmee beperken wij onze impact op het watersysteem. Wij staan vanzelfsprekend garant voor de waterkwaliteit. Die controleren we zorgvuldig twee keer per dag. Door ons persoonlijke contact met de gasten kunnen we hen ook begeleiden bij een goede saunagang. Daarin stimuleren we onder meer om tussen de saunagangen door vaak te douchen. Hierdoor komt er minder zweet in de baden terecht en daardoor blijft de waterkwaliteit langer optimaal.

Sauna Swoll onderging een complete metamorfose en werd een fris, eigentijds wellnesscomplex. De vertrouwde sfeer hebben we met hand en tand bewaakt: het is hier lekker knus en persoonlijk gebleven!
Minoes