Rasul

Belevingen

Rasul

De basis voor een gezonde huid: klei!
Ware schoonheid komt naar boven na een wasbeurt met groene en witte klei uit de Franse Provence. Dit eeuwenoude, Marokkaanse badritueel doet wonderen voor je huid. Je zeept je van top tot teen in met klei. Stoom uit de Rasul houdt deze klei vochtig en de krachtige werkstoffen blijven daardoor hun werk doen. De combinatie van klei en stoom verwijdert afvalstoffen, vuil en dode huidcellen en geeft je lijf daar goede mineralen voor terug. Onder de douche spoel je alle klei goed af en maak je de behandeling compleet door je te schrubben met scrubsuiker (dit is zachter voor de huid dan zout).

Een rasulbehandeling reinigt je lijf grondig en laat een langdurig beschermlaagje achter op je huid. Sauna Swoll verzorgt deze behandeling precies zoals de oude Marokkanen voorschreven, in een comfortabele ruimte, waar je de Oosterse sfeer optimaal ervaart. Na afloop drink je nog een kop ontspannende kruidenthee en krijg je er van ons een heerlijke bonbon bij.


 Beschikbaarheid   Tijd Prijs
 Maandag 15.00 uur    €17,95
 Dinsdag 15.00 uur €17,95
 Woensdag 15.00 uur €17,95
 Donderdag  15.00 uur €17,95
 Vrijdag  15.00 uur €17,95
 Zaterdag  15.00 uur €17,95
 Zondag  15.00 uur    €17,95


Goed om te weten: om veiligheidsredenen is de minimale deelname aan dit ritueel 2 personen, met een maximum van 8 personen. Een Rasulbehandeling is uitsluitend in combinatie met een sauna-entree te boeken. 
reserveer een Rasulbehandeling 


Ervaring van een enthousiast Rasul gebruikster, Gerrie:

"Rasul ritueel aangaan en … je voelt je jaren jonger."

Mijn ervaringen met het Rasul ritueel in de her-/vernieuwde mooie Sauna Swoll wil ik graag delen.

Voordat je gebruik maakt van de Rasul adviseert de Rasul-medewerker eerst even in het warme zwembad te gaan, dan staan de poriën open en smeert de klei goed uit en kan de reiniging goed zijn werk doen. De Rasulruimte bij sauna Swoll is een mooie intieme ruimte met maximaal 8 zitplaatsen en een aparte doucheruimte. Zijn er minder mensen dan gaat het ritueel gewoon door. Je krijgt eerst tekst en uitleg over het verloop van het ritueel en wat het met je lichaam/huid doet.

Het ritueel bij Sauna Swoll komt kort gezegd hierop neer:

  • Iedereen krijgt 2 roestvrijstalen bakjes met klei en je smeert jezelf helemaal in met klei. Voor je gezicht/decolleté/hoofdhuid krijg je een wat mildere klei (wit) en voor de rest van je lichaam een groene klei. De metamorfose werkt soms wel op je lachspieren. Een prachtig gezicht.
  • Wanneer iedereen zichzelf óf door elkaar van top tot teen ingesmeerd heeft doet de klei zijn werk op de huid door middel van een intensief stoombad en na ongeveer 15 minuten komt uit de wanden heerlijk warm water op je lijf en wordt je huid weer schoongespoeld.
  • Overige resten klei kun je ook nog in de naast gelegen doucheruimte wegspoelen.
  • Dan staat de Rasul-medewerker klaar met scrubsuiker en scrub je je huid nog even licht na. Scrubsuiker is zachter dan scrubzout. Daarna spoel je je af en je huid voelt fluweelzacht aan.
  • Het is een eerlijk/heerlijk reinigingsritueel en daarna krijg je een heerlijk glas gezonde thee met een (on)gezonde bonbon.


Na afloop kun je naar believen wat rusten, want het is heerlijk om het ritueel op je in te laten werken, maar je kan na de thee ook doorgaan met een volgende saunagang. Mijn ervaring is dat je er ’s nachts heerlijk van slaapt en je huid écht soepel aanvoelt.


Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari t/m 31 december. Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.