In memoriam

August 29, 2017,  

In memoriam
In dierbare, liefdevolle en bovendien dankbare herinnering

Tijdens de voorbereiding op ons 45-jarig bestaan hebben we, intens verdrietig, afscheid moeten nemen van onze vader, schoonvader en opa Gerrit Bredenhoff. Gerrit zou 80 jaar zijn geworden op 27 september aanstaande.

Hij was, zoals eerder vermeld, letterlijk de vader van onze huidige sauna. We hebben daarom besloten om van zijn geboortedag, onze jubileumdag te maken. Zo wordt deze treurige dag, een dag van gezellig samenzijn met onze gasten. Een dag van genieten, vieren en beleven. Een dag om te gedenken!

Het leven en het succes van Gerrit Bredenhoff
Als groenteman begon hij, samen met zijn vrouw Willy, op jonge leeftijd een enerverend ondernemerschap in de Zwolse binnenstad. Een familiebedrijf, aangezien hij deze winkel over nam van zijn ouders. Een doorzetter, een aanpakker en zijn tijd ver vooruit; Gerrit Bredenhoff was ondernemer en handelaar in hart en nieren.

Naast het succes van de groentewinkel, bleek Gerrit ook uit te blinken in duiken. Doordat hij na het duiken regelmatig gebruikt maakte van de kleine sauna in het huis van een vriend, ontstond de liefde voor de sauna. Op dat moment werd er een pand aan de Van Karnebeekstraat gekocht die werd omgetoverd tot sauna; Sauna Swoll werd geboren.

Een sauna die uit is gegroeid tot wat het hedendaags is. Van groentewinkel in de binnenstad, tot uiteindelijk oude boerderij in Wijthmen. Een boerderij die is omgetoverd tot exclusief sauna-, beauty- en welnessresort, met Minoes, haar echtgenoot Tiemen en zus Esther aan het roer. Twee dochters en een schoonzoon waar hij trots op is en waar hij met een gerust hart zijn onderneming aan kon nalaten.

De laatste jaren liet Gerrits gezondheid hem in de steek. Hij voerde een lange strijd tegen de ziekte van Pompe. Op 21 juli heeft hij uiteindelijk de regie uit handen gegeven.

 

Tags