Altijd al eens Yoga willen doen of altijd gedacht Yoga is niets voor mij?

August 31, 2016,  arrangement sauna 

Trek dan in beide gevallen je stoute schoenen eens uit (Yoga beoefen je namelijk op blote voeten) en breidt je bezoek aan de Sauna eens uit met een Yogales. Net als een bezoek aan de Sauna is Yoga is een goede toevoeging aan een gezond leven.

 

Iedere donderdagochtend van 9.30 tot 10.45 uur geven we “Yoga in de Sauna”.
De les is een rustige vorm van Hatha Yoga en is daardoor voor iedereen toegankelijk. Bovendien werk je in iedere les altijd op je eigen niveau en is er door de kleine groepen veel individuele aandacht en begeleiding. De lessen worden gegeven in onze grootste saunacabine die we opwarmen tot ongeveer 38 graden. In deze temperatuur voeren we een twintigtal klassieke yogahoudingen uit in een vaste volgorde. De warmte zorgt voor extra doorbloeding van het hele lichaam. Je bent door de warmte flexibeler en kunt de houdingen daardoor makkelijker uitvoeren. Blessures zijn hierdoor vrijwel uitgesloten. Bestaande blessures zullen zelfs beter genezen door de extra doorbloeding. Onder invloed van de verschillende houdingen (asana’s) worden de organen gestimuleerd om afvalstoffen af te geven. Het is dus net als in de sauna belangrijk om na de les veel water te drinken om deze afvalstoffen af te kunnen voeren. 

Tijdens de les is er veel aandacht voor de ademhaling. Je leert volop gebruik te maken van je longcapaciteit. Behalve de fysieke voordelen als kracht, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen, heeft ‘Yoga in de Sauna’ ook mentale voordelen als wilskracht en ontspanning. Bovendien wordt door Yoga je houding beter en zul je in je dagelijkse leven minder last hebben van schouder- en rugklachten. Kortom genoeg redenen om die stoute schoenen eens uit te trekken!

Handig om te weten:
Tijdens ‘Yoga in de Sauna’ draag je een korte broek met hemdje of topje of indien gewenst badkleding. Gebruik voor de les geen parfum of sterk geparfumeerde bodylotions. Zorg dat je voor de les voldoende gedronken hebt en eet tot maximaal 2 uur voor de les een lichte maaltijd. Neem een groot badlaken en een flesje water mee.

Let op aanbieding voor de maand september:
Bij iedere Yogales van 75 minuten in combinatie met een bezoek aan de Sauna krijg je in de maand september een klankontspanning van 30 minuten cadeau (13.00-13.30 uur). Nog een reden om jezelf eens wat extra ontspanning te gunnen!

 

Met warme groet en namaste,
Laura