Je saunadag & Corona

Eindelijk is het dan zover! Woensdag 1 juli mogen wij onze deuren weer openen! Wij zijn, net als jullie, erg enthousiast en we hebben er weer zin in! Om op een veilige manier open te kunnen, hebben wij vanuit het RIVM strakke voorwaarden meegekregen. Een saunabezoekje zal er daarom ietsje anders uit gaan zien. Maar vrees niet, onze ongedwongen gezelligheid, huiselijkheid, rust en ruimte, hebben er niet onder te lijden. Daarom kunnen wij nu met zekerheid zeggen dat het 'als vanouds' weer mogelijk is om heerlijk te genieten op z'n Swolls! 

Natuurlijk is het 'als vanouds' genieten wel een klein beetje anders. Zo is het bijvoorbeeld nu verplicht om te reserveren, hebben wij op veel plekken binnen het bedrijf bebording aangebracht en is de indeling van het restaurant ruimer opgezet. Lees daarom deze pagina goed door om een beeld te krijgen van hoe je saunadagje eruit gaat zien. 

Eén ding is zeker: Gewoon was nog nooit zo bijzonder!


Hoe gaat je saunadagje eruit zien?

Voordat je vol enthousiasme gaat reserveren en uit kan gaan kijken naar een saunadagje, is het natuurlijk wel prettig om te weten hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Zoals we net al hebben verteld, heel veel is er niet veranderd. Naast dat je natuurlijk even moet reserveren voor een bezoekje aan de sauna en daarmee te maken hebt met een in- en uitchecktijd, hebben wij op verschillende plekken in het pand bebording en markering aangebracht. We
lopen je hier even doorheen:

Even in de rij
Voordat je naar binnen gaat, moet je heel even in de rij voor de entree blijven wachten totdat we je een seintje geven. Anders wordt het misschien te druk bij de receptie. Voordat je naar binnen gaat, bieden wij natuurlijk de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. Na het inchecken, kun je in alle rust en ruimte omkleden en douchen. Wij zorgen er namelijk voor dat het hier nooit te druk wordt (vandaar het reserveren).

1,5 meter afstand? Eitje!
Als dat achter de rug is en je netjes gedoucht, in je Adams- of Eva's-kostuum, klaarstaat om te genieten van je saunadag, is het net als anders. We hebben geen verplichte eettijden en je hoeft niet te reserveren om de sauna in te kunnen. Kun je het je al voorstellen, haha! Het enige waar je even op moet letten is dat je niet de sauna ingaat als deze al vol is en dat je de looproutes volgt. Om je hierbij te helpen, hebben wij bij alle faciliteiten bordjes geplaatst met beschikbare plekken en hebben we op potentieel drukke plekken binnen het bedrijf borden aan het plafond bevestigd. Zo wordt het 1,5 meter afstand houden een eitje! 

Tijd voor wat eten
Als je toe bent aan een hapje en een drankje, kun je gewoon plaatsnemen in het restaurant. We hebben alle tafels en stoelen zo neergezet dat overal 1,5 meter afstand wordt gehandhaafd. Lekker plaatsnemen dus! Wij komen graag bij je om je bestelling op te nemen. De rest gaat zoals je het misschien al wel een beetje gewend bent van de restaurants die in juni al hun deuren mochten openen: wij serveren je bestelling gewoon bij je uit aan tafel; schoon, veilig en met een glimlach! 

Weer naar huis 
Na een geslaagd dagje sauna, breekt natuurlijk het moment aan dat je weer naar huis gaat. Net als bij het binnenkomen moet je na het douchen en omkleden, even in de rij wachten totdat wij je een seintje geven. Je hoeft alleen maar even je uitchecktijd in de gaten te houden. Wij checken je vervolgens weer uit en je kunt bij voorkeur betalen met pin of contactloos (contant geld nemen wij natuurlijk ook nog steeds aan). 


Hygiëne 

Zoals je van ons weet, hebben wij hygiëne hoog in het vaandel staan! Dat is natuurlijk in deze Corona-tijd niet anders. Naast onze reguliere schoonmaakmomenten (en dat zijn er veel), zul je ons tijdens je saunabezoek vaker zien om cruciale punten binnen Sauna Swoll extra schoon te maken. 

Omdat de laatste tijd steeds vaker het belang van een goede luchtventilatie aan bod komt, hebben wij speciale luchtfilters in ons luchtbehandelingssysteem geplaatst. Deze zorgen voor een extra goede ventilatie en filtering. Superschoon én veilig dus! 


Net als heel Nederland, moeten ook wij voldoen aan de algemene voorwaarden van het RIVM. Daarom hebben wij op basis hiervan onze 'Corona huisregels' opgesteld. Dit is een mengelmoesje van voorwaarden van het RIVM en onze eigen maatregelen. Zo kan iedereen veilig genieten van de sauna!

Aanvullende huisregels omtrent het Corona virus

 • Desinfecteer voorafgaand aan, én tijdens je bezoek je handen regelmatig;
 • Houd 1,5 meter afstand;
 • Schud geen handen;
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga alleen naar binnen met reservering;
 • Maximaal 2 bezoekers per reservering;
 • Kom niet eerder dan je gereserveerde tijd naar Sauna Swoll en vertrek niet later dan de aangegeven tijd;
 • Blijf thuis als jij, of één van je huisgenoten, Corona gerelateerde klachten heeft;
 • Volg te allen tijde de aanwijzingen van de sauna medewerkers op;
 • Volg de, door bordjes aangegeven, looproutes;
 • Bij alle faciliteiten hangt een bordje met daarop aangegeven hoeveel personen er tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de faciliteiten, met daarop een aanwijzing waar iedereen kan gaan zitten. Dit met inachtneming van de 1.5 meter. Hou je hier alsjeblieft aan;
 • Als je plaats neemt in het restaurant of op het terras, blijf dan zitten. Wij komen graag bij je om je van een hapje en/of drankje te voorzien. Bestellingen doorgeven bij de bar is niet mogelijk;
 • De tafels en stoelen in het restaurant zijn zo neergezet dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Verplaats geen tafels en stoelen en blijf aan jouw tafel zitten;
 • Als alle tafels in het restaurant bezet zijn, is het vol en mag je het later nog eens proberen. 
 • Betaal bij voorkeur met pin of contactloos;
 • Met al deze regels zou je bijna vergeten dat je vooral moet gaan genieten van alles wat Sauna Swoll te bieden heeft!

Hoe gaat het reserveren dan?

De oplettende lezers hebben het al gezien, maar vanaf 1 juli is het verplicht om te reserveren. Dit is om te voorkomen dat wij teveel gasten in één keer verwelkomen én om drukte bij de receptie, kleedkamer en doucheruimte te voorkomen. Over hoe we dit in goede banen kunnen leiden, hebben wij lang nagedacht. Jullie staan bij ons op nummer 1 en wij vinden het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op een ontspannen manier gebruik kan maken van Sauna Swoll. 

Entree voor €24,75!
Daarom zijn alle verschillende entreevormen komen te vervallen en hebben wij nu, heel simpel, één sauna-entree van maximaal 6 uur. Je kunt deze op elk gewenst tijdstip laten ingaan, mits er op dat tijdstip nog ruimte is. En geloof het of niet, daarmee is onze entreeprijs ook een beetje lager geworden. Je betaalt nu voor een sauna-entree namelijk €24,75 in plaats van €29,50! 

In- en uitchecktijd
Daarnaast ziet ons reserveringssysteem er een beetje anders uit. Je kunt nu namelijk eerst een inchecktijd kiezen en vervolgens je sauna-entree, arrangement of behandeling selecteren. Het systeem telt daar automatisch 6 uur bij op. Vanaf dan is het een kwestie van de stapjes volgen en uitkijken naar een dagje sauna! 

​Vragenlijst
Je krijgt na het reserveren van ons een bevestigingsmail met daarin een link met een vragenlijst. Deze vragen moeten wij vanuit het RIVM stellen, voordat je gebruik kunt maken van de sauna. Pak daarom even een momentje om deze in te vullen. Dan ben je helemaal klaar om een dagje te genieten!

Klik hier om te reserveren  


Hoe zit dat met massages en beautybehandelingen?
Met ingang van 1 juli is het ook weer mogelijk om behandelingen bij ons te boeken! Net als anders, moeten deze ook gereserveerd worden. Bij voorkeur het liefst vooraf, zodat we rekening kunnen houden met je wensen. Mocht je tijdens je saunabezoek graag een behandeling willen boeken, is dat natuurlijk ook nog steeds mogelijk op basis van beschikbaarheid! Net als bij een reservering voor een sauna-entree, krijg je in je bevestigingsmail een link met een vragenlijst die vooraf ingevuld moet worden. Reserveer je tijdens je saunabezoek, dan moet je deze even bij de receptie invullen.

Protocol NGS
Onze behandelaars dragen geen latex handschoenen en mondkapjes. Mocht je dit niet prettig vinden, dan kun je dit aangeven. In dat geval kun je genieten van een behandeling met latex handschoenen of een mondkapje. Wat je ook kiest, onze behandelaars volgen allemaal strikt het protocol van de NGS (Nederlands Genootschap van Sport -en Wellnessmassages). Dit houdt in: schone, gedesinfecteerde behandelruimtes en materialen, goede ventilatie en altijd gewassen én gedesinfecteerde handen. Je hoeft alleen nog maar je ogen dicht te doen en te genieten!