Yoga Nidra

Belevingen

Yoga Nidra

Niet alleen geeft Yoga Nidra je nieuwe energie, het verbetert ook de kwaliteit van slapen, het vermindert angst en helpt erg goed bij stress gerelateerde klachten. Het verbetert je mentale focus en bevordert je creativiteit en het functioneren van je brein. 


Yoga donderdag

Soort  Tijd Kosten  Tijdsduur 
Hot yoga                              09.00 uur - 10.15 uur                       € 15,50 (voor opening)            75 minuten
yoga Nidra  10.30 uur - 11.00 uur  € 7,70 (€ 4,50 bij uitbreiding) 30 minuten 

reserveer yoga Nidra  Geef yoga Nidra cadeau

ps. beide lessen volgen? Misschien is het yoga-arrangement iets voor jou!


Hoe werkt het? 
Deze vorm van yoga staat in het teken van ontspanning. Waar Hot Yoga je lichaam behoorlijk aan het werk zet, gebeurd met Yoga Nidra het tegenovergestelde. Deze vorm van Yoga begint met het doen van een aantal adem- oefeningen (pranayama) en een aantal yoga houdingen (asana’s). Vervolgens ga je verder met een liggende ontspannings-meditatie van ongeveer 30 minuten. Yoga Nidra is dus een liggende ontspannings-meditatie.

Slaap van yogi's
Deze ontspannings-meditatie is gericht op de ontspanning van zowel het fysieke, mentale als emotionele lichaam. Yoga Nidra wordt ook wel “slaap van de yogi’s” genoemd. Je brengt je lichamaam namelijk in een diepe staat van ontspanning. Dit komt overeen met de ontspanning die jouw lichaam tijdens de slaap ervaart. Alleen is het geen slaap! Tijdens deze diepe ontspanning is je bewustzijn aan het werk op een dieper niveau. Gedurende de sessie begeleid Ingemarie je met het bereiken van een staat tussen waken en slapen. Tijdens dit "balanceren" ervaar je totale fysieke en mentale ontspanning. Dit heet ook wel de "ontvankelijke staat". In deze ontvankelijke staat worden oude negatieve patronen (samskaras) afgebroken. Je plaatst een positieve wens (sankalpa) en je voelt je na afloop opvallend verfrist, vitaal en vol energie.

"1 uur yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap!"

Warmte voor een diepe ontspanning 
De yoga Nidra sessie wordt gegeven in de grootste saunacabine. De temperatuur is ongeveer 38 graden. Rond lichaamseigen temperatuur. De temperatuur zorgt voor een aangename ontspanning.

Yoga Nidra is voor iedereen
Aangezien de intensiteit in deze les erg laag is, kan iedereen, jong en oud, deelnemen aan deze les. Je hoeft geen ervaring met yoga of meditatie te hebben om hieraan mee te doen. 

Benodigdheden
Tijdens de Yoga Nidra draag je een korte broek met hemdje of topje of indien gewenst badkleding. Gebruik voor de les geen parfums of sterk geparfumeerde bodylotions. Zorg dat je voor de les voldoende water gedronken hebt en eet tot maximaal 2 uur voor de les een lichte maaltijd. Neem een groot badlaken en een flesje water mee.


Namaste, de zon in mij groet de zon in jou,
Ingemarie Markenstein 

 

ps. klik op mijn naam voor meer informatie over mij


Bovenstaande prijzen gelden vanaf 1 januari t/m 31 december. Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.